Eenheid

Zolang ik me kan herinneren ben ik bezig met het mannelijke en vrouwelijke (in mezelf). Streven naar verbinding en eenwording. Eerst in mijn relatie met Gerard, zo vaak communicatie struggles, verwachtingen die niet waar werden gemaakt, teleurstellingen, onrecht, verdriet, maar ook juist dankzij hard werken, die diepe verbinding weten te bereiken samen. En toen ging hij dood. Eerst samen werken aan die eenheid en toen het bereikt was, was ik weer alleen, maar wel nadat ik de eenheid gevoeld had.

Generatie op generatie

In de afgelopen 12 jaar, vervolgens weer hard gewerkt om de eenheid in mezelf te vinden, te voelen, steeds weer op een diepere laag. Met mezelf door spiegelopstellingen te doen, door meditaties, in trajecten die ik volgde en nu als laatste bij mijn therapeute, in sessies door reflexintegratie en lichaamswerk. Zo mooi om te voelen dat zelfs de vrouwelijke lijn van zeven generaties ver nog van invloed zijn op je leven nu. En zo ook met de mannelijke lijn. 7 generaties.. en dat thema’s als onrecht en boosheid van die 7e generatie nog van invloed zijn op je leven van nu, dat de boosheid van die mannelijke en vrouwelijke lijn nog in de organen opgeslagen kan zitten.

Geheim

 Zo zat er bijvoorbeeld een geheim in de 7e generatie van de vrouwelijke lijn in de milt: Incest… een meisje van 15 die een kind kreeg van haar broer en dat kind werd gehouden en als zusje opgenomen in het gezin. Nooit meer over praten. Voor je houden. Dat kind wat in de verkeerde bak terecht komt, niet op de juiste plaats in het familiesysteem. Haar 15-jarige moeder/zus, die altijd maar rotmeid werd genoemd, want het was haar schuld, zij had haar broer in verleiding gebracht. Geheimen van die generatie, die nog steeds gespiegeld worden in mijn leven nu. Is het dan verwonderlijk dat mijn moeder afasie heeft en mijn dochter non-verbaal is? Hoe mooi om daar dan mee aan de slag te mogen. Om het op te ruimen. Zodat er ruimte kan ontstaan voor het nieuwe.

Zwakke plek

In de 7e generatie van de vaderlijn, waar een 5 jarig jongetje geslagen werd met een stok, ten onrechte, zoveel boosheid bij hem, om het onrecht, om het gebrek aan erkenning en steun. Is het dan verwonderlijk dat zowel mijn vader ondanks zijn enorme mentale kracht een zwakke rug had en dat ook precies mijn zwakke plek is? Toen dat helder werd, was het opeens heel logisch dat ik precies deze week weer door mijn rug ging.

Spiegelen

Op allerlei manieren kun je aan de slag met deze materie, ik doe het met mijn cliënten en cursisten door middel van de spiegelopstellingen. Ik doe het nu zelf naast de spiegelopstellingen ook nog met lichaamswerk. Maar wat is het fijn als het herkend wordt, erkenning krijgt en daardoor kan transformeren. Niet alleen voor jezelf, zeker ook voor de generaties na jou. Maak eens een afspraak voor een spiegelopstelling, dan duik ik met jou in je familiesysteem. Zodat ook jij de heelheid in jezelf kunt ervaren.

En wil je meer weten over het Spiegelen zelf, in de week van 11 september organiseer ik weer een gratis spiegelweek met dagelijks gratis masterclasses en elke dag een opdracht in de mail. En op 2 september begint de nieuwe ronde van de spiegelcoachopleiding.

Spiegel je Wijs!