Spiegelcoach opleiding

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…
Wat is er precies aan de hand?
Met mijn kind of met mijn klant?
Wat is het oorzakelijk verband?

In 12 maanden de opleiding tot Spiegelcoach afronden?

Samen met anderen 12 livedagen volgen? Nieuwe ronde start eind maart 2024.

Jaren geleden vroeg ik mij dit af. Ik liep vast, want een van mijn geadopteerde dochters bleek autisme te hebben en een verstandelijke beperking. Ik ben zelf op onderzoek uit gegaan, omdat ik haar wilde helpen en ontdekte het spiegelen.

Wow, wat gaaf!!

Hierdoor leerde ik dat als ik ergens door geraakt word, dat dit dan iets over mijzelf zegt. Wat spiegelt zij in mij? Wat is het autistische deel in mijzelf, waren vragen die ik mezelf toen stelde. Nadat ik hierachter kwam en dit heb aangepakt kon ik de situatie veel beter aan. Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou werken. Ik was zo enthousiast. Daarna heb ik me hier verder in verdiept en er mijn werk van gemaakt. Wat ik nu doe komt uit mijn hart en ziel. Het is mooi en fijn werk om mensen liefdevol hun eigen licht in de spiegel te laten zien. Het voelt als thuiskomen.

Loop jij vast binnen jouw werk of in je leven?

Ben je op zoek naar verdieping voor jezelf en jouw werk?

Kijk je tegen mensen op of zijn er ergernissen binnen je relaties?

Herken jij dit? Dat komt goed uit.

Ik heb een nieuwe, frisse kijk die jou kan helpen.

De ander is jouw spiegelbeeld

Jij reflecteert iets op de ander en de ander spiegelt dat terug. Ben je vanbinnen boos, dan straal je die boosheid uit en zal de boosheid ook weer naar je terugkomen. De ander is jouw spiegelbeeld. Als je in de spiegel iets ziet wat je minder leuk vindt, moet je dus bij jezelf aan de slag om de reflectie te veranderen. Je smeert geen zalfje op de spiegel, als je daarin kijkt en een pukkel op je gezicht ziet. Je smeert dat zalfje op je pukkel en ziet vervolgens de pukkel opknappen en weggaan als je in de spiegel kijkt.

We kijken bij elk issue waarmee je komt altijd naar de spiegel, wat heeft het je te vertellen. Wat is de boodschap? Ons lichaam is een van de spiegels, maar ook onze kinderen en dieren spiegelen ons delen van onszelf. Ik houd de spiegel liefdevol voor. Spiegelen kan confronterend zijn, het is altijd makkelijker om de ander iets te verwijten, het lijkt veel makkelijker dan onszelf veranderen. Maar als je hebt begrepen wat je spiegelbeeld je te vertellen heeft, help ik je om dat liefdevol te veranderen in jezelf. Zonder oordeel, maar open en liefdevol.

Wat is de oplossing?

♥ Vernieuwend
♥ Snel effect
♥ Uniek

Je kijkt eerst naar jezelf en daarna stroomt de energie in jouw werk en in je relaties ook beter. Met als resultaat liefdevollere relaties met mensen, meer begrip voor elkaar, minder oordelen. Je gaat jezelf beter leren kennen en meer van jezelf houden. Het geeft een diepe bewustwording.

Waarom?

Ik ben Spiegelexpert en ga uit van het principe dat de wereld om je heen de afspiegeling is van de wereld in jezelf. De ander is een afspiegeling van jou. Ik wil het spiegelen graag aan anderen leren, maar kan dat niet alleen! Daarom leid ik coaches, therapeuten en leerkrachten op tot spiegelcoach, zodat de hele wereld straks weet wat spiegelen is.

Iedereen die het meemaakt is enthousiast. Ik wil mijn kennis delen, zodat JIJ net zo blij wordt van het spiegelen als ik en hetzelfde positieve effect krijgt op je leven en je werk.

Mijn missie is om het spiegelen breder bekend te maken. Mijn visie? Ik geloof erin dat wij één zijn. Wij zijn allemaal met elkaar verbonden en zijn elkaars reflectie. Hoe mooi is dat?!

Het resultaat

♥ Je werkt daarna echt vanuit je hart;

♥ Alles valt op zijn plek;

♥ Er gaat een nieuwe wereld voor je open;

♥ Een wereld met minder irritatie, ruzie of strijd.
———-

Het maakt jouw leven en jouw werk veel makkelijker en luchtiger. Je voelt je opgelucht en bevrijd. Sterk en in je kracht.

De relaties met de mensen om je heen gaan positief veranderen.

Je leert zelf verantwoordelijkheid te nemen ipv in de slachtofferrol te kruipen.

Denk jij: JA, dat wil ik ook!

Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wat anderen zeggen over mijn opleiding tot spiegelcoach…

Leonie

Het is best confronterend om jezelf zo in de spiegel aan te kijken en op die manier verantwoordelijkheid te nemen. Maar wat heeft het me veel gebracht op persoonlijk vlak. Ik voel steeds meer vertrouwen in mezelf, voel me meer gedragen en gesteund en durf meer van mezelf te laten zien. Het Spiegelen maakt je heel bewust van de dingen die gebeuren in je leven. Je gaat de wereld en je eigen aandeel daarin heel anders zien.

Nienke

Ik heb vorig jaar eerst zelf mogen ervaren en voelen wat mijn kind en mijn omgeving mij laten zien met bv heftig gedrag, als een spiegel van mijn innerlijk. Het werd meteen duidelijk wat ik nog echt mocht voelen. Wow wat bijzonder. Binnen 2 uur was er zo’n groot effect, waar je bij een psycholoog 6 sessies nodig zou hebben. Ook door de combi met systemisch werk. Daarna besloot ik dat ik dit zelf ook wil leren bij de Spiegelacademie van Marian. En ik heb er geen moment spijt van gehad.

Evelyn

Door het spiegelen ben ik gaan beseffen dat alles om mij heen een spiegel is van hoe het met mij gaat:

de reacties van anderen, alles wat ik in een ander bewonder, maar ook waar ik me in de ander aan irriteer is een spiegel voor wat er in mij leeft van binnen.

Ik leerde door het spiegelen 100% eigen verantwoordelijkheid te nemen over mijn eigen leven. En dat veranderde mijn leven enorm!

Agnes

Met een groep medereizigers op weg naar inzichten, doorbraken en groei. En ondanks dat mijn rugzak al bomvol zat met allerlei opleidingen en tools, toch voelde ik aan alles dat ik dit er nog bij wilde doen. Alles waar ik voor sta en wat ik leef komt erin samen. Heel kort samengevat: Neem je verantwoording!! Echt hoor, dat is waar spiegelen over gaat. Nooit meer iets buiten jezelf zoeken, maar weten dat alles een weerspiegeling is van wat er in jou gaande is.

Wil jij

… het spiegelen zelf leren toepassen?

… het spiegelen helemaal doorvoelen en doorgronden?

… leren hoe je het spiegelen kunt combineren met systemisch werken?

En sta jij open voor werken met energie op een eenvoudige maar zeer doeltreffende manier?

Wil jij op een eenvoudige manier heel veel impact kunnen bieden?

Dan is de Spiegel je Wijs Academie echt iets voor jou!

Je gaat zelf door een diep transformatieproces.
Je krijgt inzicht in de relaties om je heen.
Je leert de spiegels te doorzien, te lezen en hoe je jezelf kunt helpen
situaties op een eenvoudige manier te transformeren.

Wat gaan we doen?

♥ Het spiegelen helemaal doorvoelen en doorleven, zodat je er zelf in je coachingspraktijk / werk mee aan de slag kunt, je de spiegels zelf ook leert herkennen en weet hoe je bepaalde thema’s op kunt lossen met je klanten (en met jezelf);

♥ 12 livedagen vol kennis & oefening om zelf met spiegels aan de slag te gaan;

♥ Samenwerken met een kleine groep
(maximaal 6 personen);

♥ Veel persoonlijke aandacht;

♥ Werkboek vol informatie en oefeningen;

♥ Bij elke livedag een remedie op maat om je eigen proces te verdiepen;

♥ Lekkere uitgebreide, gezonde lunches;

♥ Besloten Facebookgroep voor hulp en onderling contact;

♥ 6 uur persoonlijke tijd die je kunt inzetten voor persoonlijke sessies in de praktijk (gevestigd in Papendrecht), privé zooms, telefoongesprekken of whatsappcontact. Je kunt zo zelf casusssen inbrengen en samen met mij met je eigen proces aan de slag gaan.

♥ 11 zoombijeenkomsten tussen de livedagen in met de hele groep, waar je casussen kunt bespreken met elkaar, waar je vragen mag stellen, waar je je eigen proces kunt bespreken. Dit kan ook worden opgenomen, zodat je het nog terug kunt kijken als je wilt.

♥ Naast algemene info gaan we werken aan specifieke spiegels, zoals:

 • Algemene spiegels (positieve, negatieve en neutrale);
 • (Innerlijke) man en vrouw (je partner als spiegel);
 • (Innerlijke) vader en moeder (vader en moeder als spiegel);
 • (Innerlijke) kind (je kinderen als spiegels);
 • Prenatale teksten;
 • Verleden/toekomst;
 • Broederschap/zusterschap (ook vrienden/vriendinnen);
 • Opa’s en oma’s;
 • Diepere spiegels als de diepere lagen van de innerlijke man en vrouw;
 • Dieren als spiegels;
 • Innerlijke cliënt en innerlijke therapeut;
 • Ons lichaam als onze spiegel.
Kosten
Totaal € 2727,27,- exclusief BTW

Locatie
Grondmolen 88 in Papendrecht

Tijd
Tussen 10.00 uur en 16.00 uur

Data van de livedagen (zaterdag groep)

30 maart 2024 | Spiegelen Algemeen
4 mei 2024 | Man/vrouw
25 mei 2024 | Moederlijn
29 juni 2024 | Vaderlijn
27 juli 2024 | Van hoofd naar hart en werken met de dubbele Lemniscaat
24 augustus 2024 | Dubbele lemniscaat en werken met de vijfhoek
21 september 2024| Prenatale teksten
19 oktober 2024 | Innerlijke kind/Kinddelen
16 november 2024 | Broeder-/zusterschap
14 december 2024 | Verleden/toekomst
11 januari 2025 | Innerlijke cliënt en innerlijke therapeut en dieren als spiegel
22 februari 2025 | Examendag

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we kunnen kijken of er een match is en jij al je vragen kunt stellen die je hebt.

Mail me op deblauwezon@hotmail.com of stuur me een app op (06) 48 21 72 14.


Liefs,

Marian