Jufff.. juuuuf, ju-huf!

Ze vertelde over de leerling in haar groep die maar steeds over haar grenzen ging, en haar steeds met juf, juf, juhuff bestookte. Overal haar hulp bij vroeg, steeds weer de bevestiging nodig had, ze werd er die dag razend om. Ze probeerde haar te negeren, maar wat ze ook deed, ze bleef maar doorgaan. De emmer was vol en de moeder van het meisje kwam ook steeds met vragen.

Maar waar ze zelf nog het meest overstuur van was, was het feit dat ze niet meer liefdevol kon kijken naar dit grietje en dat terwijl zij altijd alle kinderen leuk vond, hoe boevig ook.

Spiegelend bekijken

Natuurlijk doken we hier spiegelend in, want bij het spiegelen gaan we ervanuit dat alles wat we zien bij de ander, de reflectie is van wat we zelf uitzenden, de reflectie is van een stuk in onszelf, een schaduwkant zeg maar. De conclusie was dat haar innerlijke kind (meisje= gevoelsstuk) maar bleef roepen om aandacht en bevestiging en zij negeerde haar. En ze werd er razend om, dat ze dat bleef doen. Ze denkt dan wel heel liefdevol over anderen en is dan altijd heel geduldig, maar niet naar zichzelf en zo liefdevol dacht ze dus eigenlijk niet aan zichzelf.

Aandacht vragen

Dit meisje in haar klas spiegelde het genegeerde maar constant aandacht vragende innerlijke kind. Dit inzicht alleen al bracht een hoop inzichten en na wat zelfonderzoek snapte ze wat haar innerlijke kind nodig had. In een korte spiegelopstelling werd het doorvoeld en aangevuld. En zo gaaf om dan later terug te horen dat het betreffende meisje dit gedrag niet meer laat zien en dat de irritatie naar haar ook verdwenen is.

Gratis Spiegelweek in het Onderwijs

Spiegelen kan in het onderwijs zoveel moois brengen. Om jullie hiermee kennis te laten maken, organiseren wij, van Spiegelen in het Onderwijs, een gratis spiegelweek, speciaal gericht op het onderwijs.

Doe jij ook mee?
En deel het ook gerust met je collega’s, vrienden en vriendinnen die ook werkzaam zijn in het onderwijs.  
De gratis spiegelweek is van 4 t/m 8 maart 2024.
Lees er meer over en geef je op via onderstaande knop.