De klassenbink

Je kent ze wel, die jochies die de benzine van de klas gebruiken om de lolbroek te zijn. Van die populaire ondeugende durfals, net iets te druk, te brutaal, te ondeugend, die opgejut worden doordat iedereen om ze lacht.

Soms kun je er wel om lachen, maar vaker zijn zij juist diegene waardoor je les niet uitgevoerd kan worden zoals je wilde. Kunnen andere kinderen niet goed opletten omdat ze meer op hem letten dan op jou. Gaat hij steeds over je grenzen heen.

Wat spiegelt hij je?

Dat kan voor iedereen iets anders zijn. Is het dat hij je laat zien, dat je wat meer ondeugend, wat speelser mag zijn, dat je zelf ook eens uit de band mag springen, wat speelser mag staan in het strakke regime wat het schoolsysteem tegenwoordig vaak is. Mag je ook een durfal zijn? Durven om het net iets anders te doen? 

Of spiegelt hij je dat jij de benzine van de mensen om je heen niet hoeft te gebruiken, dat je gewoon je eigen pad mag lopen. Dat je mag doen waar jij je goed bij voelt. Dat je minder gefocust hoeft te zijn op de mensen om je heen.

Haar leven

Wil jij ook in je eigen spiegels kijken?
Leren wat dat doerakje jou te vertellen heeft?
Doe dan mee met de gratis spiegelweek voor het onderwijs.

RESULTAAT

Het resultaat bij een van de deelnemers van de jaaropleiding van Spiegelen in het Onderwijs was deze: Ik merkte maandag en woensdag al verschil bij mij, wat betreft de irritatie die ik bij hem had. Hij is echt mega lief nu.. Hij is nog wel boevig, maar anders. En de irritatie bij mij is weg. Ook mijn duo ervaarde een verschil bij hem. Ik heb het idee dat hij de benzine van zijn klasgenoten vandaag een beetje vervelend vond. Hopelijk blijft dit zo, want dan kunnen we daar mooi op inspelen. Morgen mag ik weer werken, ik ben benieuwd. Inmiddels ook een tweede kind gevonden om mee te gaan spiegelen… ben benieuwd!”