Januari 2017 De Positieve Spiegel

Een aantal maanden geleden ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging: starten met een nieuwe opleiding.
Leren over een nieuwe visie op ondernemen, ondernemen vanuit het hart, ondernemen met gevoel en dat ook nog eens online.
Het leek me een super aanvulling op mijn coachingspraktijk, de aanvulling om het Spiegelen naar een hoger plan te tillen.
Ik had er super veel zin in, maar poeh…ik vond het ook vreselijk spannend.
De eerste livedag in Apeldoorn kennismaken met allemaal nieuwe mensen, wat voor mensen zouden het zijn, hoe zouden ze zijn, via Facebook had ik sommigen al “gezien” en wat mee gewisseld, maar nu live, oef wat spannend vond ik dat. We zaten met elkaar in die conferentieruimte en daar moesten we onszelf voorstellen en iets over onszelf vertellen, wat je tot nu toe gedaan hebt en wat je wilde gaan doen.
Gelukkig begonnen ze aan de overkant van de tafel. De een na de ander vertelde wat ie deed en al gedaan had. Na elke persoon voelde ik me kleiner worden en mijn onzekerheid groter. “Who am I??? wat doe ik hier, waar begin ik aan”… het schoot allemaal door mijn hoofd. Ik zat tegenover allemaal jonge succesvolle zakenvrouwen, althans zo voelde dat voor mij op dat moment.
Opeens schoot de gedachte in mijn hoofd: “ Hallo Marian, denk eens aan het spiegelen!
Typisch voorbeeld van de positieve spiegel, toch?.”

De positieve spiegel is dat wat je bewondert in de ander, maar waarvan je denkt dat je het zelf niet hebt, maar je hebt het wel, anders kun je het in de ander niet herkennen en dus hoef je dat alleen te bevestigen in jezelf!

Dus ik sprak mezelf toe en geloof me, in stilte voerde ik een heel gesprek met mezelf.
“Jeetje, zij is succesvol!! Oké, oké”, zei ik tegen mezelf: “Ik ben ook succesvol, want ik kan het zien, ik kan het herkennen, dus ik moet het alleen maar bekrachtigen in mezelf.”
En de volgende, ik dacht: “Poeh, wat is zij wijs en intelligent!” “Ja Marian”, zei ik weer tegen mezelf,” jij bent ook wijs en intelligent, ieder heeft zijn eigen wijsheid… kom op, je weet toch alles van Spiegelen?”
“En dat de meesten zo makkelijk contact maakten met anderen en zich zo openstelden, pfff dat is iets wat ikzelf echt lastig vind, maar oké ik zie het in de ander en dus heb ik het zelf ook, het is misschien spannend, maar ga het gewoon aan… stap er overheen, bevestig het in jezelf…”, Zo sprak ik mezelf toe en probeerde het ook meteen toe te passen.

IMG_8312

En toen….., toen voelde ik dat ik diep ademhaalde en rechterop ging zitten en dacht: : “ ik ga het aan, ben niet voor niets aan deze onderneming begonnen”. Het werkte, ik voelde me zekerder, wijzer en opener.

En wauw wat brengt het me veel, nu al, na ruim 3 maanden vind ik het lifechanging. Gaat alles van een leien dakje? Nee niet bepaald. Zitten er hobbels in de weg?… behoorlijk, sommige lijken eerder bergen, maar ik ga ze aan en ze brengen me verder op mijn weg en het spiegelen helpt me daar zo enorm bij. Elke gebeurtenis, elke hobbel spiegel ik weer en dat geeft me inzichten, dat geeft groei en brengt me dichter bij mijn missie, dichter bij mijn doel. En dat, dat gun ik jou ook!

Stel daarom gerust ook je vragen over dingen, waar jij tegenaan loopt en hoe je dat spiegelend zou kunnen bekijken, dan schrijf ik er een blog over, of neem er een vlog over op, (dat is nog een hele uitdaging voor me), maar daag me gerust uit, ik ga het aan. Als jij me een vraag over het Spiegelen stelt over een item uit jouw leven en waar je meer over wilt weten, ga ik er mee aan het werk voor jou, wie weet ga ik naar aanleiding van die vragen wel een webinar houden..
Vind je dat toch wat te spannend , maar wil je toch meer weten? Je kunt zeer binnenkort al kennismaken met de positieve spiegel, ik ben bijna klaar met de gratis kennismakingsles over de positieve spiegel, met leuke opdrachten erbij, zodat je echt al even zelf aan de slag kunt ermee en het gaat ervaren, wat het voor jou kan betekenen.

 

En het mooie is, het werkt echt, van de week hoorde ik nog terug van een andere cursist, dat ze inderdaad eerst mijn onzekerheid voelde, tijdens die eerste livedag, maar dat dat al snel veranderde in kracht. Zo mooi om te horen was dat! Dat betekent dat het toepassen van hele simpele technieken, dus zelfs meteen al voor anderen zichtbaar resultaat biedt.

spiegel1Op Facebook is nu ook een besloten spiegelcommunity gestart, wil je lid worden, meld je aan… daar kun je je vragen stellen in het kader van het spiegelen.
https://www.facebook.com/groups/287594834977044/

Natuurlijk is het spiegelen best confronterend, je wordt namelijk geconfronteerd met stukken in jezelf, waar je naar mag kijken en die je mag transformeren.
Wil je er wel mee kennismaken, maar liever niet zo open in een groep, dan mag je natuurlijk contact met me opnemen, voor bv. een persoonlijke sessie, hier in de praktijk of via Skype.

Ik hoop tot snel…

-Als jij wilt dat anderen anders op JOU reageren,
verander dan de manier waarop JIJ reageert op anderen-
                                              ( Timothy Leary)