Autisme

Eén van mijn klanten heeft een vorm van autisme.
 Niet officieel gediagnosticeerd, maar voor mij super duidelijk. Ze geeft ook bij mij aan dat ze daar zelf ook veel van herkent.
 Spiegelend gezien zie ik autisme als een ziel die op het moment van incarneren spijt krijgt en zich terugtrekt. Dus er eigenlijk niet helemaal wil zijn, op aarde. En dàt herkent ze helemaal, want ze vindt het leven bepaald geen pretje. Het leven is lijden, veel te zwaar.

Verhuizen

Deze vrouw heeft een moeilijke jeugd gehad, ongewenst, veel klappen gehad. Alle bevestiging dat het leven op aarde bepaald geen feestje is. En dat wordt in haar leven bevestigd, op allerlei manieren. Ze heeft altijd last van haar buren, boven, beneden en naast zich. Ik vertelde haar dat ze er spiegelend naar moet kijken, want als je alleen maar steeds verhuist zal je steeds weer voor vergelijkbare situaties komen te staan, want zij spiegelen een deel in jezelf.
Wat bleek: zij leefde al jaren vanuit haar koffer, aardde zich niet in haar huis. Haar huis staat voor haar lichaam, waar ze zich niet thuis in voelt. Steeds als het te moeilijk werd, pakte ze haar koffer en belde ze een verhuizer om die paar meubeltjes weer naar een ander huis te verhuizen. Tot ze dankzij het spiegelen begreep dat dit proces zich eindeloos zou herhalen als ze in zichzelf niets zou veranderen.

Op weg naar thuiskomen

We gingen samen aan de slag om te kijken wat het spiegelde. Ze kocht een bed, in plaats van de bedbank waar ze al jaren op sliep, ze kocht plantjes, verfde haar muren…. ze aardt langzaamaan in haar huis. En ging haar lichaam steeds meer bewonen. Ik zie haar steeds meer in contact komen met zichzelf.

Een man

Ze wil ook heel graag weer een partner, maar is ervan overtuigd dat ze nog te dik is om een leuke man aan te trekken, ze wil wel wat aan de lijn doen, maar alleen met sporten en niet met het aanpassen van haar eetpatroon. Het mooie is dat ze dat innerlijke conflict gespiegeld krijgt door de buurjongens aan de rechterkant die steeds ruzie maken, zij staan voor twee delen van haar daadkracht die met elkaar in conflict zijn. Na een sessie op het conflict in haar daadkracht, stopten de buurjongens met ruzie maken en als het nog wel zo was had ze er geen last meer van. Ze zei in de laatste sessie dat de innerlijke man nu helemaal goed voelde maar haar innerlijke vrouw die had nog heel wat werk te doen voor ze goed genoeg was voor deze man.

Spiegelen

(Ze zegt hiermee: mijn nieuwe daadkracht is helemaal top, maar mijn gevoelskant blijft nog achter in ontwikkeling)
Dit kreeg ze ook gespiegeld in andere situaties, waarin anderen op haar neerkeken en denigrerend deden tegen haar, wat haar spiegelt dat ze nog neerkijkt op zichzelf. Dus mochten we aan de slag met zelfliefde en zelfwaardering.

Rijke wijn

En wat een mooie opstelling was het! Ze kreeg een prachtige nieuwe krachtige innerlijke vrouw, één waar ze trots op was en waar ze zich vol waardering voelde. “Zoals een rijke wijn vol met allerlei tonen, zei ze zelf, of als een wokgerecht met zoet, zuur, heet, bitter, zout… alles in één”

Dichterbij jezelf

Zo gaan we in een persoonlijk traject steeds de diepte in waar het nodig is, zodat je steeds dichterbij jezelf uitkomt, zoals je bedoeld bent te zijn. Zodat je je leven kunt leven zoals je dat wilt.