Het interview

Vanavond bekeek ik het interview van Harry en Meghan met Oprah voor de tweede keer. Het maakte diepe indruk op me. Ieder zal er zijn eigen gevoel en mening bij hebben, maar voor mij was het baanbrekend. Zo liefdevol en integer als ze hun verhaal doen. Het uiten wat het instituut waar hij al die jaren in geleefd heeft en wat het met hem en zijn gezin gedaan heeft. Het maakte ook vanavond bij het voor de tweede keer kijken weer diepe indruk. Vandaag had ik ook een consult met een vriendin. Vanmorgen kletsten we lekker bij, maar vanmiddag gingen we dan echt aan de slag.

Regels?!

Ze wilde kijken naar een innerlijk kind stuk, want haar middelste zoon, houdt zich vaak niet aan de regels, hij maakt zijn eigen regels. En dan bedoel ik niet speciaal de coronaregels, daar heeft hij ook moeite mee, maar meer in het algemeen, hij appte vaak om half 7 pas dat hij toch niet kwam eten, terwijl ze al jaren op een vaste tijd eten en dat is niet pas om half 7 .Of hij appt om 3 uur ’s nachts dat hij bij een vriend blijft slapen. Mijn vriendin ergert zich er enorm aan dat hij geen rekening met hen houdt.

De spiegel voorhouden

We kletsten samen al van tevoren wat dit haar zou kunnen spiegelen. Want momenteel gaat het namelijk heel goed, maar het voelt als een broos evenwicht. Nu ken ik mijn vriendin als een ontzettend lieve vrouw die voor iedereen klaar staat, soms zelfs ten koste van zichzelf. Ze heeft dat heel lang gedaan, de ander op 1 zetten en niet zichzelf. Want zo was ze opgevoed. Dat was wat ze geleerd had. Maar het maakte haar kapot, ze zat tegen een burn-out aan een jaar geleden en nu mede dankzij het spiegelen vindt ze zichzelf weer terug en durft ze zich ook buiten de consensus te begeven.

Wat bedoel ik daarmee?

De consensus is de geldende norm, wat door iedereen als waarheid wordt gezien. Je buiten de consensus bewegen betekent dat je bereid bent om te voelen wat het grotere plan is, het grotere geheel en wat jouw ziel als bedoeling heeft voor jou. Binnen de consensus voer je de regels uit, erbuiten voel je wat jouw eigen regels zijn. Daar hebben we naar gekeken en op gevoeld. Hoe voelt het in deze fase van haar leven om binnen of buiten de consensus te zijn? Binnen de consensus voelde beklemmend en heel zwaar en erbuiten gaf veel emotie in positieve zin. Het voelde eerst een beetje wiebelig en onwennig maar werd steeds mooier en fijner. Haar zoon voelt zich daar thuis, dat is zijn comfortzone.

De overeenkomst

Haar zoon liet haar zien, dat ze haar eigen regels mag maken. Als hij weer eens geen rekening met haar houdt als moeder (lichaam) betekent dat dat ze weer niet naar haar lichaam luistert en over haar eigen grenzen gaat. Dat geeft meteen veel minder ergernis, dan als je de spiegels niet bekijkt. En toen opeens vielen de kwartjes en zagen we de overeenkomst met Meghan en Harry.

Doorbreken van oude structuren

Zij hebben ook gebroken met het leven binnen het instituut, binnen hun consensus. Ze maken nu hun eigen regels, in hun eigen leven. Ze voelen wat goed voor hen is, omdat ze er anders kapot aan zouden zijn gegaan. Het was tijd nu, om hun gevoel te volgen en uit de oude structuren te breken.

Wat wil jij?

En dan zie ik ook meteen de spiegel naar deze tijd, voor iedereen die daar open voor staat. Voor iedereen die zich buiten de consensus durft te begeven. Welke regels passen niet meer bij jou? Wil je je wel of niet laten vaccineren? Hou jij je wel of niet strak aan de maatregelen, of voel je zelf ook wat goed is voor jou en diegene die je lief zijn?

Wat een inzichten weer zo tijdens een sessie.
I love it!