Niet alleen de mensen om ons heen zijn onze spiegels, de dieren en de natuur zijn dat ook. Vandaag wil ik wat meer vertellen over de natuur als spiegel.

Tijdens mijn opleiding tot bloesemtherapeut leerden we om af te stemmen op planten en bomen, om te zien wat de bouw, de vorm, de groeiwijze te vertellen had over de kwaliteiten en de eigenschappen van de plant,

We moesten leren voelen wat de betreffende plant ons te vertellen had. We moesten dat soms zelfs doen met onze ogen dicht.  Inmiddels is dat alweer 12 jaar geleden en gaat het afstemmen op de natuur en de spiegel daarvan zien voor mezelf we wat makkelijker af dan toen.

Ik wil jullie een aantal voorbeelden vertellen wat de natuur mij spiegelde, de afgelopen maanden.

KASTANJE

In het vroege voorjaar liep ik langs twee kastanjebomen. De ene al vol in blad, de ander nog meer in knop. Mijn sympathie en energie ging naar de achterlopende boom. Ik voelde me ook een achterlopende boom, anderen waren al verder, meer ontwikkeld als ondernemer. 

Een aantal weken later was er weinig verschil meer te zien, hij was behoorlijk bijgetrokken.

Ik liep langs de bomen en stemde af, hield mijn handen tegen de boom en soms hoor ik dan wat de boom me te vertellen heeft. Dat deed ik nu ook, maar de “achterlopende” boom bleef stil, terwijl ik de andere hoorde roepen. Ik dacht toen zelfs nog: dat is niet voor mij, ik ben als de achterlopende boom. Waarop ik die achterlopende boom wel hoorde. Hij zei me: ik ben niet jouw spiegel dat is de andere boom. Jij bent een voorbeeld voor mensen, jij bent juist de voorloper, niet degene die er achteraanloopt.

En de andere boom vierde een feestje toen ik het eindelijk snapte en de spiegel doorhad. De bomen hielpen mij mijn eigen grootsheid te gaan zien.

HART

Toen ik een aantal maanden terug in het park liep, hoorde ik een boom tegen me zeggen: Kijk eens goed! Ik keek naar hem en keek goed en zag een groot hart in de bast van de boom, maar het leek alsof er een stuk bedekt was van het hart.

Ik maakte er een foto van en bleef er die dag aan denken, ik had ook een droom gedroomd die hierop aansloot en ik besefte dat de boom me spiegelde dat ik mijn hart mocht bevrijden van een oud stuk verdriet wat mijn groei en bloei nog tegenhield. Het voelde die dag letterlijk of dat stuk losbrak, ik voelde het in mijn lichaam.

De volgende dag tijdens de wandeling zag ik op een andere boom een nieuw gaaf hartje weerspiegeld. Mijn nieuwe hart. Even later een groter gaaf hartje. Mijn nieuwe hart was al aan het groeien. 

ZONNEBLOEM

Toen ik na het overlijden van Gerard, mijn man, de tuin wat aanpaste en een trampoline liet ingraven wilde ik daar de meerjarige zonnebloem omheen. De meerjarige zonnebloem spiegelt de vaderenergie. Ze groeiden en bloeiden daar een aantal jaren en toen zijn ze daar verdwenen en komen op in een stuk van de tuin wat verder naar achteren is. (meer in het verleden) In het begin hadden de meiden hun vaderenergie in hun nabijheid nodig en nu mag het meer naar de achtergrond verdwijnen.

Zomaar wat voorbeeldjes van de spiegels van de natuur. Heb jij ook ervaringen hiermee? Deel ze hieronder.

Ik ben erg benieuwd.