Een tijd geleden kwam er een prachtige jonge vrouw bij me. Ze vertelde me dat haar relatie vrijwel zeker op zijn einde liep.  Of eigenlijk net geëindigd was. Maar dat ze dat heel moeilijk vond. Dat er een diepgewortelde angst in haar zit om mensen kwijt te raken, om alleen achter te blijven. En dat ze ook altijd enorm haar best doet op alles, dat ze niet mag falen. Ze werkt misschien wel dubbel zo hard voor dingen dan een ander.  En toch liep het steeds weer mis, met deze partner was dit al de zoveelste keer, maar ook vorige relaties eindigden op een gelijksoortige manier.

We werkten aan haar innerlijke man en vrouw: haar voelen en haar doen. Ze stonden beide in het verleden en ook nog omgewisseld. Daardoor was ze erg emotioneel en kwam er onvoldoende verandering in de situatie en verviel ze steeds in dezelfde “oude” stukken.

Aan de ene kant was dat voelen groot en erg aanwezig, maar het voelde vooral als chaos en als er een gevoel naar boven kwam, ontstond meteen de neiging iets te doen. Te vluchten bijvoorbeeld, of een actie ondernemen om het gevoel aan te pakken.

Pas toen we erkennen erbij schreven en het gevoel er dus mocht zijn, pas toen zakte ze er helemaal in. En was er instandly rust, diepe intense rust.

Bij haar daadkracht was het voelen er eigenlijk amper, het was leeg en koud. We vulden aan en wisselden de blaadjes. Maakten het voelen passievol en krachtig. En de daadkracht lieten we zich openstellen.

Toen vertelde ze dat ze dacht wel te weten waar het gevoel van angst om in de steek gelaten te worden vandaan kwam. Ze was een alleen geboren tweeling. Haar moeder had een bloeding gehad tijdens de zwangerschap. Na de sessie met haar innerlijke man en vrouw, hebben we ook haar tweelingzusje opgesteld. En kon ze voelen wat er was, kon ze vragen stellen en de antwoorden voelen.

Was er het besef dat ze onbewust voor 2 had geleefd en dat er verdriet was, wat nu gevoeld mocht worden, dat ze haar zusje mocht erkennen door haar om haar naam te vragen, die was: “Joëlle” en haar die naam ook te geven. Wat was het mooi om de energie te voelen veranderen, zo liefdevol, vervuld, ja natuurlijk was er ook verdriet en gemis, maar het was ook goed zo.

Wat een bijzondere sessie, alles viel op zijn plek. Kwartjes vielen, gevoel werd gevoeld, er ontstond weer samenwerking en verbinding op alle delen. Onvoorwaardelijke liefde… Ik ben een dankbaar mens.

En het mooiste van alles is, dat haar relatie ook weer goed gekomen is en ze weer helemaal happy zijn samen. Mooier werk bestaat er niet dan dit…