“Voed je demonen en ze zullen je helpen”

Dat was de titel van een artikel wat ik dit weekend las in een oude Happinez van deze zomer.

Er werd een Tibetaanse methodiek uitgelegd nav het boek Bevrijd je van je demonen van Tsultrim Allione. 

Het raakte me, want meestal doen we ons best om die demonen te bestrijden en dat betekent juist niet voeden. Want wat je aandacht geeft groeit, was de overtuiging die ik altijd had.

Hier gaan ze ervanuit dat je je demonen moet voeden. Ze geven een 5 stappen programma:

Stap 1 zoek de demon

Stap 2 Visualiseer de demon als een wezen, een gestalte

Stap 3 kruip in de huid van de demon en beantwoord de 3 vragen:

  •   Wat wil je van mij?
  • Wat heb je nodig?
  • Hoe zul je je voelen als je hebt gekregen wat je nodig hebt?

Stap 4: keer terug naar je zelf

Stap 5: ontspan

Ik realiseerde me dat je hier ook heel mooi een spiegelopstelling van kunt maken en gisteren heb ik dat ook uitgeprobeerd met een cliente.

Haar demon was een groot donker monster, wat haar in eerste instantie over wilde nemen, en wat hij nodig was: liefde… en toen we hem liefde gaven, veranderde hij in knuffel. 

En konden we heel goed plaatsen dat die knuffel, net als een knuffel bij een kind een gevoel van veiligheid en bescherming geeft als het gaat logeren bijvoorbeeld, zo mocht zij haar “angst” nu gaan zien en ervaren als haar beschermer. En legde ze het blaadje onder haar IK-blaadje en een klein stukje eronderuit, ervoor uit, zodat het kan voelen wat veilig is, welke stappen ze kan zetten. Zo mooi om het verschil te voelen bij haar. Eerst was de angst heel groot en overheersend met grote klauwen en nu?

Een schattig knuffeltje, waar ze een knuffeltje als symbool hiervan in haar cursusruimte heeft gezet. En ze appte me, dat ze goed gaat zorgen voor haar “monstertje/ haar beschermer”.

Heb je ook last van monsters/ demonen en wil je hier ook eens mee aan de slag?

Neem gerust contact met me op, ik help je er graag mee.