Vanmorgen werkte ik met een vriendin, zij vertelde dat ze graag wilde kijken hoe het komt dat ze zich zo moe voelt als ze van haar werk thuiskomt, dat ze ervaart dat haar collega’s zulke zware energie bij zich hebben.

We hebben hier al eerder naar gekeken, ze heeft autisme in haar zusterschap zitten: haar zus heeft een vorm van autisme en dat uit zich in het feit dat zijzelf moeite heeft zich echt te verbinden met anderen, om zich echt bloot te geven, zich echt open te stellen en dan vooral in samenwerkingen en vriendschappen.

Laatst had ze op Social media met een aantal vrouwen hele fijne intense gesprekken gehad en dat was zoo fijn, ze ervaarde dat ze het toch wel kon, en dat samenwerken en je verbinden ook heel fijn kon zijn en energiegevend i.p.v. energieslurpend.

We gingen samen aan de slag en terwijl ze op IK stond voelde dat ze naar achteren werd getrokken. Dat kan allerlei oorzaken hebben, maar heeft altijd met het verleden te maken. We kwamen erachter dat het oude overtuigingen waren die haar tegenhielden om vooruit te gaan. Die oude overtuigingen trokken haar terug naar het verleden. 

Die oude overtuigingen waren dingen als: 

* angst om niet goed genoeg te zijn 

* angst om afgerekend te worden 

* angst om leeggezogen te worden

We hebben ze omgezet in: 

* vertrouwen dat je goed genoeg bent 

* vertrouwen dat je bewonderd wordt 

* vertrouwen dat je gevuld en bij jezelf kunt zijn.

En overtuigingen als: 

  • Ik leef in overvloed 
  • Ik verbind me liefdevol en werk liefdevol samen 
  • Ik heb een succesvol bedrijf 

Zetten we er ook nog bij. Toen ze besefte dat die oude overtuigingen, die oude angsten steeds bevestigd werden in de samenwerkingen en dat de nieuwe affirmaties daarvoor in de plaats mochten komen, transformeerden ze in prachtige vlinders. Toen voelde het sterk en krachtig.

Bij het blaadje van haar collega kwamen de oude overtuigingen ook weer terug en ook daar mocht het omgezet. Wat voelde het anders nu. Prachtig dat ze nu zei: wat bijzonder, voor het eerst zie ik niet op tegen mijn werk morgen, het komt helemaal goed. Het voelt nu licht en luchtig en vol vertrouwen.