“Ik zit een beetje vast, voel zo’n druk op mijn borst en heb steeds hartkloppingen, ik wil graag een afspraak maken”

Vandaag kwam ze. Er speelt al een poosje iets met haar zus, ze heeft het minder goed naar haar zin op haar werk, daar is ze ook een beetje vastgelopen. En ze heeft onlangs een samenwerking gestopt, omdat dat helemaal niet goed voelde.

Mijn conclusie: Broeder- & zusterschap zijn de spiegels waar we naar moeten kijken nu.
Collega’s, samenwerkingen, vriendschappen en broers en zussen staan allemaal voor “broeder- en zusterschap

Afgelopen week ging het tijdens de academiedag ook over broeder- en zusterschap en hadden we ook een fysieke opstelling gedaan.
Dus hadden we gekeken naar de mond: als begin/als poort,
dan de slokdarm: als verbinding tussen Hemel en aarde (geest en lichaam), open stellen voor transformatie.
de maag: als verwerkingscentrum en tot rust komen in jezelf, je zelf uiten,
de dunne darm: evenwicht tussen geven en nemen, zelfbewuste actieve verwerking enerzijds en durven vertrouwen en overgeven aan onbewuste processen anderzijds
dikke darm als laatste: omzetting van basisinstincten in bewustzijn, de omzetting van materie in energie, overgave aan je zelf, de macht vd mens ligt in zijn inhoud, zijn waarde, de zelfliefde
Dit alles ondersteund door de longen die staan voor ruimte, lucht en vertrouwen.

Tijdens die opstelling op de academiedag kwamen we tot de conclusie dat de broers en zussen in de voorbeeld sessie elk voor delen van die fysieke opstelling stond en dat die slokdarm of de maag en die broer of zus ook spiegels waren voor die delen.

Vandaag hebben we dus ook die fysieke opstelling gedaan en elk onderdeel doorvoeld en aangevuld. En ook vandaag bleek weer dat de slokdarm en de zus elkaars spiegel waren. Dat de zus ook als oudste de verbinding was tussen denken en zijn, en dat de transformatie behoorlijk stagneerde daar. Dat er veel kennis is, veel waarde, maar dat ze niet op waarde geschat wordt. Dat het vertrouwen nog meer gevoeld mag worden.
Zuslief had veel aanvulling nodig, maar de inzichten wat dit alles over haar zelf zei, was best pittig maar ook heel erg verhelderend.

De maag, het emotioneel verwerkingssysteem, dat was haar broer, heel gesloten, geen fijne start gehad, ach… het is wel goed zo, moet je nog meer verwachten? Misschien is het wel beter zo, dat ie gewoon in zichzelf gekeerd blijft.

Je zegt dus nu dat je misschien gewoon niet verder moet openstellen, dat het misschien wel beter is zo. Dat je wellicht niet meer kan verwachten, omdat je niet zo’n fijne start hebt gehad.

Oeps…. Dit was best heftig

Je te realiseren dat het ook alles over jezelf zegt, dat je dus jezelf afgescheiden houdt, dat je dus eigenlijk over jezelf zegt: Ik verwerk maar niet, ik heb een slechte start gehad, laat het maar zo, dit is het hoogste haalbare. Terwijl als er ruimte, liefde, veiligheid komt, er opeens wel meer openheid en verwerking komt. En dat verwerken ook vooral fijn mag zijn, niet zwaar hoeft te zijn.
De andere broer stond voor de dunne darm, ook daar veel herkenning van het thema van de dunne darm, naar haar broer, maar ook naar haarzelf.

De dikke darm, voelde in eerste instantie oké, gewoon goed, het uiteindelijke loslaten was niet meer zo’n probleem.
Uiteindelijk al die delen verbonden, door de energie door te laten stromen.

Er was veel liefde en vertrouwen nodig tussen de delen, om een goede doorstroming te krijgen. Maar uiteindelijk voelde het super goed en was er harmonie.

Wat een fijne sessie weer!