Hoe trek ik mijn ideale partner aan?

Laatst kwam er een hele leuke jonge vrouw hier in de praktijk. Ze wilde gewoon eens kennismaken met het spiegelen. En wat meer in contact komen met haar gevoel. Ze vertelde me dat ze altijd “foute” vriendjes had gehad, die dan ook weer weggingen of vreemdgingen of waar zij weer klaar mee was na verloop van tijd en dat ze zo ontzettend graag een leuke lieve man zou willen tegenkomen.

Ik legde haar het volgende uit:
Je partner is de spiegel van een deel van jou. Ben je een vrouw en heb je een man, dan is je man/ vriend de spiegel voor jouw daadkracht, je doen. Ben je een man en heb je een vrouw/ vriendin, dan staat zij symbool voor je voelen, je intuïtie.

De eigenschappen die jij weerspiegelt ziet in je partner, zijn de eigenschappen die jij uitzendt. Dat zijn dus de eigenschappen die jouw “innerlijke man” heeft.

Zijn er dingen die je helemaal niet leuk vindt aan je partner, waar je je groen en geel aan ergert? Dan zou het een heel goed idee zijn om eens te kijken naar je innerlijke man.

Is je man heel passief en onderneemt geen actie of voel jij je heel snel aangevallen en ben je snel beledigd? Snel op je tenen getrapt? Dan zou het heel goed kunnen dat je innerlijke man en vrouw niet op de juiste plek staan in jezelf. Ik hoorde haar denken? Huh… waar heb je het over?

Alles in jou heeft een “vaste” plaats vertelde ik haar.  Binnen het systemisch werken/ familieopstellingen werken we ook met velden/ plaatsen. Bij het Spiegelen kijken we daar ook op die manier naar. Je vrouwelijke kant is je linkerkant, dus je innerlijke vrouw staat links van je. Je mannelijke kant is je rechterkant, dus je innerlijke man staat rechts van je.

En dus gingen we samen aan de slag en stelden we eerst “IK” op en daarna haar “innerlijke man en -vrouw” (wat dus symbool staat voor haar “doen” en “voelen”). Bij haar bleek inderdaad ook de man en vrouw omgewisseld te staan. We gingen actief aan de slag en maakten van allebei die delen de ideale man en vrouw en vervolgens liet zij die delen verliefd op elkaar worden en liet ze de liefde stromen. Ze voelde zich super na afloop.

En na korte tijd leerde ze inderdaad een man kennen die precies voldeed aan het beeld wat zij van de ideale man had. Toeval? Nee, zeker niet, dit zijn reacties die ik heel, echt heel vaak terug hoor van klanten waarbij dit speelt.

Poosje terug kreeg ik een appje van een andere cliënte: Dit geloof je niet, maar ik heb mijn ideale man ontmoet, echt waar! Hij heeft precies díe eigenschappen die ik mijn innerlijke man pas had gegeven en het voelt ook meteen zo super met hem. Ik voel echt dat dit met onze sessie te maken heeft, want al mijn partners hiervoor waren totaal andere types, maar allemaal met vergelijkbare eigenschappen en deze is echt totaal anders. Dit is hem!

Heb jij nog geen partner? Of voldoet hij nog niet aan je ideaalbeeld, ga dan eens aan het werk met je innerlijke man. Het loont de moeite!