Waarom tref ik toch steeds dezelfde soort partners?

“Ik tref steeds dezelfde soort mannen, waarom?”, dat was wat een cliënte een poosje terug tegen me zei. “Wat kan ik eraan doen?” vroeg ze me. “Ik wil nu wel eens een relatie met iemand die goed voor me is….” Tja, dit is iets wat we heel goed spiegelend kunnen bekijken. Je partner is de spiegel van de innerlijke man, van je daadkracht.

En als je innerlijke man niet zo’n leuke man is, erg dominant bijvoorbeeld, dan betekent dat dat je erg in het handelen zit zelf en dat je gevoel er eigenlijk niet mag zijn.

Als je man juist erg met zichzelf bezig is en jou helemaal niet ziet staan, dan kan dat ook betekenen dat dat je gevoel/ intuïtie en je verstand/daadkracht helemaal niet samenwerken en om je goed in balans te voelen, is er harmonie nodig tussen de man en de vrouw in jezelf.

Als je je emotioneel zwaar in onbalans bent, je voelt je steeds aangevallen, dan is het heel goed mogelijk dat je innerlijke man en vrouw omgedraaid staan, de man staat op de plaats van de vrouw en andersom. Of als je steeds mannen treft die heel chaotisch zijn, of psychische aandoeningen hebben….

Of een afwezige partner, je blijft maar steeds alleen. Ja dan is vaak de innerlijke vrouw op de plek van de man gaan staan, dus je zit zelf in de daadkracht/ in het handelen, en alles komt erg hard binnen, maar je krijgt geen beeld van de innerlijke man, tijdens de visualisatie, als je daarom vraagt.

“Lekker dan, dus elke ruzie die ik met mijn partner heb zegt iets over mezelf?” Ja inderdaad, net zo goed als het ook iets over hem zegt, hij is de spiegel voor jou, net als jij dat voor hem bent. Maar jij kunt niks aan hem veranderen, alleen aan jezelf, maar doe je dat, dan verandert je spiegelbeeld, want jij zendt iets anders uit. Kortom er kan nogal wat mis zijn, maar wat kunnen we daaraan doen?

Tijdens een sessie gaan we hiermee aan de slag, eerst in een gesprek, daarna met een opstelling of een visualisatie. Maar het word je helder wat er speelt en wat je er mee kunt. Daarna gaan we er mee aan de slag, voelen, aanvullen, transformeren.

En dan kan de verandering in gang gezet worden.
Bewustwording is het begin van de verandering.